Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.01.09

Új előadás a Nagyvárad Táncegyüttesnél

Tóth Tünde rendezésében új táncelőadást mutat be ez év január 26-án a Nagyvárad Táncegyüttes, amelynek ihletője Szabó T. Anna 2015-ben megjelent Senki madara című kisregénye.

A meseszerű mű két magányos ember egymásra találásáról szól. Maga az írónő egy keleti mesét használt kiindulópontként kisregénye megírásakor, amely egy gyönyörű lánnyá változó megmentett darumadárról szól. A kisregény szereplői két különleges ifjú, akik világtól elkülönülten, elszakítottan élnek. Mágikus mese ez, melyben párhuzamosan jelenik meg a művészet és a természet, melyben találkozik a magyar kultúra a keleti kultúrával. Tátos a főszereplő képviseli a magyar hagyományt, Tori pedig a táncoló daruból gyönyörű lánnyá változó női szereplő, a keleti kultúrát. A szerzőnőhöz, Szabó T Annához közel álló japán kultúra elemei Tori által nyernek teret a kisregény és a most bemutatandó táncjáték különleges hangulatú légkörében.

Az előadás bemutatójára a Szigligeti Ede – bérletek érvényesek, de jegyek is válthatók még a színház jegypénztárában, annak szokásos nyitva tartása szerint, illetve online a www.biletmaster.ro odalon