Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2017.11.23

Sikeres előadássorozat a partiumi és erdélyi régióban

A  Nagyvárad Táncegyüttes előadásokban igen gazdag periódust tudhat maga mögött. Két legújabb produkciójával ugyanis körutat szervezett, melynek alkalmával Erdély és a Partium több magyarlakta településén is nézőkkel töltötte meg a színházak és művelődési házak széksorait. A körút első állomása október 26-án a Zilahi Katonai Kör Művelődési Ház volt ahol 18 órai kezdéssel a Foltin Jolán rendezésében színpadra állított VANmeSE című gyermekekprodukciót mutatták be.  

Két nappal később, október 28-án, szombaton, a Brassói Drámai Színház nagytermében mutatatták be a Barbárok című előadást a Magyar Színházfesztivál keretében. Ezt követően pedig - kis szünet után-, november 7-én már a Kérdivásárhelyi Vígadó Művelődési Házban játszottak egy napon két gyermekelőadást is 10 és 12 órai kezdéssel.

Pihenőnapot sem tartva másnap, azaz november 8-án már a Székelykeresztúri gyerekeknek játszottak két VANmeSÉt a helyi Művelődési Házban - óriási sikerrel. A gyerekek ovációval és szűnni nem akaró tapssal jutalmazták az előadásokat.  A következő napon november 9-én, csütörtökön pedig a székelyudvarhelyi Stúdió Mozi színpadán játszottak a gyerekeknek újabb két előadást.

A turné következő előadására a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes székhelyén került sor Csíkszeredában. November 12-én, vasárnap a Városi Művelődési Házban láthatta a helyi közönség a Györfi Csaba által rendezett és koreografált Barbárok című előadást. Azonban itt sem maradhatott ki a körből a gyermekközönség, így másnap 13-án hétfőn ugyanott két van VANmeSÉt is játszottak a helyi kisiskolás és óvodás korosztálynak.

A sok előadás és utazás után ismét kis szünetet tartott az együttes, hogy november 19-én felfrissülve térjen vissza a Figura Stúdió Színház székhelyére, Gyergyószentmiklósra, ahol 19 órától a Barbárok című előadást mutatták be felnőtt közönség előtt.

A körút utolsó állomása november 20-án, hétfőn, a Brassói Filharmónia, előadóterme volt, ahol ismét lelkes gyermekközönség fogadta a VANmeSét.  

Mindent összevetve sikeres körutat tudhat magáénak a Nagyvárad Táncegyüttes. Hét helyszín, tizenhárom előadás és rengeteg néző adja azt a mérleget, mely ezt egyértelműen igazolja.

A Nagyvárad Táncegyüttes erdélyi és partiumi körútját a Bethlen Gábor Alap támogatta.