Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2017.10.29

Erdélyi turnén a Nagyvárad Táncegyüttes

Ismét őszi turnéra indul a Nagyvárad Táncegyüttes. Mint azt a nézők már megszokhatták, minden év őszén székelyföldi turnét szerveznek, melynek alkalmával meglátogatják Erdély több jelentős települését.

Ez évben a turné állomásai Kézdivásárhely, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyegyószentmiklós és Brassó lesznek. A körútra két előadást visznek magukkal, hogy azokat a befogadó városok színházainak közönsége előtt is bemutathassák, az idén márciusban bemutatott Barbárok című Móricz Zsigmond azonos című novellája alapján színpadra állított táncszínházi előadást, valamint a VANmeSE című című zenés-, verses gyermekelőadást, melynek rendezője és szerkesztője Foltin Jolán a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar táncművész, koreográfus és rendező.

A Barbárok című előadást, melynek rendező-koreográfusa Györfi Csaba, Kézdivásárhelyen november 6-án, Csíkszeredában november 12-én valamint Gyergyószentmiklóson november 19-én játsszák majd - minden helyszínen 19 órai kezdéssel.  A VANmeSE című előadást pedig Kézdivásárhelyen november 7-én, Székelykeresztúron november 8-án, Székelyudvarhelyen november 9-én, Csíkszeredában13-án, Brassóban pedig november 20-án játsszák majd, a helyi gyermek- és ifjúsági közönség számára megfelelő időpontokban.

A Nagyvárad Táncegyüttes erdélyi körútjának támogatója a Bethlen Gábor Alap.