Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2017.06.16

Tánctoborzó

Ezt a mottót választaná legszívesebben a Győri Balett igazgatója Kiss János, az immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő rangos esemény, a Győri Magyar Táncfesztivál főszervezője rendezvényük népszerűsítésére. Az idei programokkal ugyanis azokat a fiatalokat kívánják megcélozni, akik bár szeretik a táncot de még nem elkötelezettjei ennek a műfajnak.

A Győri Balett meghívására a Nagyvárad Táncegyüttes most ismét részt vesz a XIII. Győri Magyar Táncfesztiválon, a magyarországi táncművészet legnagyobb ünnepén. A táncfesztivál Győr város egyik legnevezetesebb eseménye, mely 2012-ben elnyerte a „Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye” címet is. A Nagyvárad Táncegyüttes Ütközések című előadását a rendezvénysorozat második napján  június 19-én este 21:30-tól a Kisfaludy teremben mutatja majd be.

Az eseménysorozat alkalmával a magyar táncművészet legnagyobb alkotói és előadói fordulnak meg a győri színpadokon, úgy mint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Győri Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Frenák Pál Társulat, a Közép Európa Táncszínház, az Experidance és az Inversedance társulatok, a Duna Táncműhely, a Szegedi Kortárs Balett, a Miskolci Balett és a GG Tánc Eger, PR-Evolution Dance Company valamint sokan mások.

Foto: Csibi Szilvi: MAGYAR NEMZETI BALETT -  FALLING ANGELS (forrás: magyartancfesztival.hu)