Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2017.05.08

Határtalan táncfőváros

Ezzel a címmel kerül megrendezésre a határon túli hivatásos néptáncegyüttesek fesztiválja 2017. május 16 és 18-a között, melynek első estéjén a Nagyvárad Táncegyüttes is fellép a Kata történet című előadással.  
A határon túli hivatásos együttesek időről-időre lehetőséget kapnak budapesti bemutatkozásra, de most először a Nemzeti Táncszínház és a Hagyományok Háza szervezésében három nap alatt a közönség koncentráltan láthatja a legújabb előadásokat. A minifesztivál nem csak arra teremt alkalmat, hogy a határon túli műhelyekben folyó munka legfrissebb színpadi eredményeivel megismerkedjen a közönség, hanem a kísérőprogramoknak (kiállítás, szakmai beszélgetések, táncház) köszönhetően valós képet alkothassanak a Kárpát-medence szerte működő együttesek helyzetéről, elért eredményeiről.
A fesztivál előadási több helyszínen zajlanak majd. A rendezvény során fellép még a Háromszék Táncegyüttes, a Maros Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Bekecs Néptáncegyüttes, és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes is. A Nagyvárad Táncegyüttes Kata történet című előadása a Várkert Bazár színpadán kerül bemutatásra május 16-án este.

További információ az előadásokról itt olvasható. Az előadások jegyei megvásárolhatók a Hagyományok Háza és a Nemzeti Táncszínház jegypénztáraiban.