Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2017.02.23

Táncszínházi bemutató

Közeleg a Nagyvárad Táncegyüttes legújabb produkciójának, a móriczi ihletettségű Barbárok című táncszínházi előadás bemutatója. A március 10-i premierre 19 órától a Szigligeti Színház nagytermében kerül sor, amelynek alkalmával a Szigligeti Ede-bérletek érvényesíthetők.

„A Móricz-novella dramaturgiai felépítése sokban hasonlít a görög drámákéhoz - jellegzetes jellemábrázolásai, valamint a benne felmerülő kapcsolatrendszerek kiváló alapot szolgáltatnak a táncszínpadra alkalmazáshoz.” Állítja Györfi Csaba, az előadás rendező-koreográfusa, aki mindig is nagy érdeklődéssel fordult a görög drámák felé.

Hogyan győzheti le ösztöneit az eredendően jónak teremtett ember? Egyáltalán: túlléphetünk-e ösztöneinken? Mit jelent ma az ünnep? Lehet-e a gyász ünnep? Mi bűneink legkegyetlenebb következménye? Előadásunk ezekre a kérdésekre keresi a választ, közben pedig kísérletet tesz arra, hogy egy olyan zenei világot teremtsen, amely visszaidézi azokat az archaikus korokat, amelyben a zenész és a táncos különleges párbeszédet folytattak. A különleges zenei világ megteremtése Cári Tibor, a darab zeneszerzőjének feladata, aki nem első alkalommal dolgozik együtt a Nagyvárad Táncegyüttes zenekarával, hiszen az Ütközések című előadás zeneszerzője is ő volt.

Az előadás jegyei már megvásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, valamint online a biletmaster.ro weboldalon.