Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.10.30

Új előadást mutat be a Nagyvárad Táncegyüttes

A Nagyvárad Táncegyüttes Ütközések című előadása egy újabb lépés azon az úton, amelyet a Dimény Levente, a darab rendezője által vezetett társulat töretlenül magáénak tart. A néptánc elemeit megtartva, felhasználva és a modern-kortárs tánc és színház jelenkori követelményeivel ötvözve jön létre ez a különleges előadás, melynek bemutatójára november 9-én, 19 órától kerül majd sor a Szigligeti Stúdióban.

Különleges az előadás készítésének módja is, hiszen a darab jeleneteit más-más koreográfus készíti. A felkért kilenc koreográfus mindegyike a néptánc és a modern-kortárs tánc elismert előadója vagy alkotója, ugyanakkor mindannyian törekednek arra is, hogy az előadás üzenetének megfelelően újrafogalmazzák magukat és kialakítsák sajátos táncnyelvüket.

A darab zenéje Cári Tibor színházi zeneszerző munkája, amely nem előre megírt „konzerv” zene, hanem a munkafolyamat során, az adott jelenetekhez készült, a népzenei dallamokat szabad, improvizációs rendszerben feldolgozó, a nagyközönség számára is élvezhető és befogadható kortárs zenei világ.

A bemutatóra és az azt követő előadásokra már megvásárolhatóak a jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában - új nyitva tartás szerint -, hétköznaponként 14 és 19 óra között.