Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.10.28

IDF 2016: az első két nap

Október 26-án, szerdán kezdetét vette a második Infinite Dance Festival. A tánc- és összművészeti eseménysorozat első két napján színes utcai kavalkádra, táncos flashmobra, kiállításmegnyitóra és kortárs mozgásszínházi előadásokra is sor került.

A fesztivál nyitónapján, szerdán 15 órától a Tibor Ernő Galéria alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a Szigligeti Stúdióban. A kiállítás megnyitóján Dimény Levente a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetője kiemelte: a fesztivál célja már az első kiadástól kezdődően az volt, hogy találkozási felületet biztosítson a különböző művészeti ágak között. Gavrucza Tibor, a Tibor Ernő Galéria vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a Szigligeti Stúdióban zajló próbák, alkotói folyamatok mintegy élővé teszik ezt a jobbára festményekből, grafikákból álló kiállítást is.

A hivatalos kezdést a Mistyque Majorette utcai fellépése jelezte, amelyet 18.30-tól a színház nagytermében szervezett flashmob, valamint a ProDance szekció követett, amelynek keretében ezúttal a Kalliope Showdance, valamint a Switch Crew mutatkozott be.

A fesztivál első napján a sepsiszentgyörgyi M Studio művészei léptek színre, Tavasz áldozat című produkciójukkal. Az Igor Stravinsky zeneművére komponált mozgásszínházi előadást Andreea Gavriliu rendezte.

Október 26-án kezdődött és október 28-án ér véget a Mălina Andrei koreográfus által tartott workshop, amelyre táncosokat, színészeket, valamint a mozgásszínház iránt érdeklődőket vártak a szervezők.

Október 27-én 18.30-tól folytatódtak az Infinite Dance Festival programjai: a Feledi Project nagytermi fellépését megelőzően a ProDance szekcióban a Stephany Dance táncosai mutatkoztak be. 20 órától a Bukaresti Nemzeti Táncközpont Nem mind hősök című előadására került sor az Árkádia Színpadon. A nagyszülők személyes történetét feldolgozó, valós eseményeken alapuló előadást követően az alkotók beszélgetésre hívták a nézőket.

A további előadásokra jegyek és Fesztiválbérlet a színház jegypénztárában kaphatók. A fesztivál ideje alatt a jegypénztár hétköznap 11-20 óra között, hétvégén pedig egy órával az előadások előtt tart nyitva.