Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.10.19

Egy hét múlva: IDF 2016

Kevesebb, mint egy hét múlva, október 26-án a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégjátékával veszi kezdetét a II. Infinite Dance Festival. A tánc- és összművészeti esemény öt napja alatt csaknem húsz program, köztük táncelőadások, workshopok és koncertek is helyet kapnak.

Az Infinite Dance Festival második kiadásának összeállításában a szervezők arra törekedtek, hogy a táncművészet műfaji sokszínűségét mutassák meg, így Budapesttől Bukarestig a térség kilenc fontos mozgásszínházi műhelye lesz jelen az eseményen. Fellép többek között a Bukaresti Nemzeti Táncközpont, az Amerikai Egyesült Államokbeli turnéjáról hazatérő budapesti Feledi Project, a váradiak számára ismerős András Lóránt Társulat, valamint a marosvásárhelyi, budapesti és bukaresti táncszakos diákok csoportjai is. Az esemény nagyszabású gála zárja: a Magyar Állami Népi Együttes csaknem öten művészt felvonultató Megidézett Kárpátalja című előadását a Csillagocska Néptáncegyüttes vezeti fel.

A táncelőadások mellett koncertekre is sor kerül, amelyeknek szervezője a Moszkva Kávéház. Fellép az Oradea Klezmer zenekar, a Perihelion, a Hiperkarma, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel is.

Jegyek és fesztiválbérlet már kapható a színház jegypénztárában, amely keddtől vasárnapig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva. A Szigligeti Színház bérletesei jelentős kedvezményben részesülnek jegyvásárláskor. További információk: idf.szigligeti.ro