Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.10.11

Infinite Dance Festival 2016: főszerepben a tánc

Október 26-30. között második alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese az Infinite Dance Festival tánc- és összművészeti fesztivált. Az esemény öt napja alatt öt helyszínen több, mint húsz program várja az érdeklődőket.

A tavaly első alkalommal megrendezett Infinite Dance Festival célja, hogy a régió legfontosabb mozgásszínházi törekvésein keresztül mutassa meg a táncművészet sokszínűségét. „Az első kiadás sikere arra ösztönzött minket, hogy a már meglévő barátságainkat szorosabbra fűzzük, és új partnereket vonjunk be ebbe a térségünkben egyedülálló megmozdulásra, amelyben a professzionális mozgásművészek mellett az amatőr csoportosulások is megmutatkozási lehetőséget kapnak. A fesztivál 2016-os kiadása ugyanakkor kiemelt figyelmet szentel a társművészeteknek is, így a már hagyományosnak mondható utcai megmozdulások, koncertek és workshopok mellett egy különleges összművészeti performanszra is számíthatnak a résztvevők” – mondta Dimény Levente, az IDF és az NTE művészeti vezetője. Dimény Levente kitért arra is, hogy az eseményeket a Moszkva Kávéházzal, a Várad Kulturális Folyóirattal, a Darvas-La Roche-házzal, a StudioAct független színházzal, valamint a helyi tánccsoportokkal együttműködésben szervezik.

Czvikker Katalin hangsúlyozta: „A 2015-ös első kiadás sikere arra ösztönzött minket, hogy Bukaresttől Budapestig a szakma legjobbjait hozzuk el Nagyváradra. Fontos törekvésünk ugyanakkor, hogy a pályakezdő fiataloknak is megmutatkozási lehetőséget nyújtsunk, így nagy örömünkre szolgál, hogy idén a budapesti és marosvásárhelyi táncművész-növendékek mellett a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit is vendégül láthatjuk”. A főigazgató hozzátette, hogy jegyvásárlásnál a Szigligeti Színház bérletesei jelentős kedvezményben részesülnek, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez alkalommal kedvezményes árú Fesztiválbérletek is válthatók, amelyek az IDF öt előadása közül háromra érvényesíthetők. Szintén újdonság, hogy az esemény részletes programját az okostelefonokkal rendelkezők a FestivApp applikáció letöltésével is követhetik. (Az applikáció a következő linkeken letölthető:  Android: http://bit.ly/FestivApp , iOS: http://bit.ly/iFestivApp)

A sajtótájékoztatón felszólalt továbbá Passan-Simon Noémi is, aki örömét fejezte ki, hogy az Infinite Dance Festival második kiadásán ismét megmutatkozási lehetőséget kapnak a helyi amatőr tánccsoportok. A társszervező kiemelte, a jelentkező tánccsoportok között hip-hop-, mazsorett- és néptánc-együttesek is vannak.

Az Infinite Dance Festival előadásaira jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.