Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.10.07

Workshopok az Infinite Dance Fesztivál keretében

A nagyváradi Szigligeti Színház mozgáskurzusokat hirdet az Infinite Dance Fesztivál keretében 2016. október 26 és 30-a között, Mălina Andrei és Lőrinc Katalin vezetésével, melyek során a Táncművészek és színészek segítséget kapnak egyéni mozgástechnikájuk, mozulatviláguk, testképük kialakításában, saját ritmusuk megtalálásában, koncentrációs, és koordinációs képességük fejlesztésében.

Az első intenzív mozgáskurzus Az emberi test (Corpul uman) címmel Mălina Andrei irányításával az emberi testben rejlő végtelen lehetőségek felfedezését, újra felfedezését tűzi ki célul. Segíti önmagunk megismerést, és felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a színészek és táncosok számára a szellemi frissesség megőrzésén túl a testi frissesség fenntartása. A műhelymunka során improvizációs és kortárs tánctechnikák alkalmazásával fejlesztjük a technikai és elméleti tudást. A workshop okt. 26. és 28-a között kerül megrendezésre, naponta 11 és 15 óra között. Melynek helyszínéül a Szigligeti Stúdió Fekete terme szolgál. A workshop román nyelven zajlik, napi négy órában, de a magyar anyanyelvűek számára igény szerint fordítást biztosítunk.

A második műhelymunkára A testközpontból indított mozgás címmel okt. 29. és 30-án kerül sor ugyanazon a helyszínen, naponta 11:00 és 14:00 óra között. A műhelymunka vezetője Lőrinc Katalin, aki szerint a testközpontból indított mozgás minőségét érzelmi állapotunk-, erejét pedig légzésünk határozza meg. A kurzus kiindulópontja a Martha Graham által kidolgozott, saját koreográfiai műveinek elemzéséből született technika. Graham  szerint a tánc eredete minden, ami vágy és ami annak ellenszegül, - legyen az belső vagy külső erő. E technikában tehát feszültség, impulzus, kiszabadulás nyer előadási formát. A workshop magyar nyelven zajlik, napi három órában. A román anyanyelvűek számára igény szerint fordítást biztosítunk.

A képzések során, kényelmes, laza ruházat viselése javasolt. Mivel a helyek száma korlátozott, kérjük, részvételi szándékát jelezze legkésőbb október 20-ig a nagyvaradtancegyuttes@gmail.com címen, az alábbi jelentkezési űrlapok segítségével.

Jelentkezési űrlap letöltése: Az emberi test - Mălina Andrei

Jelentkezési űrlap letöltése: A testközpontból indított mozgás - Lőrinc Katalin