Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.08.29

Kata történet

A fent említett címmel készül új táncelőadás bemutatására a Nagyvárad Táncegyüttes. Az előadás, melynek rendező-koreográfusa László Csaba, népzenével és néptánccal azt a kérdést járja körül, hogy mi származhat abból, ha a férfiak és nők összetévesztik szerepeiket az életben.

A darab mai kibillent világunkról próbál képet alkotni, ahol időnként az abnormális válik normálissá, és persze egy világrendről, amit az évezredek megteremtettek és kikristályosítottak. Ugyanakkor szól a hagyomány erejéről, amely által közösséget tudunk teremteni, a szabadságról - hogy szárnyalhassunk, de arról is, hogy tartozni kell valahová és persze arról, hogy az élet kompromisszumok sokasága, de alapvetően mégiscsak a szerelemről (első látásra!?).

Shakespeare alaptörténete a makrancos Kata adja az alapot, és egy-két más történet is, amit ismer a hagyomány, többek között az ördög és a székely menyecske meséje.

Az előadás bemutatójára 2016. szeptember 16-án 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdió Fekete Termében. Jegyek vásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, annak szokásos nyitvatartása szerint.