Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.06.02

Személyazonosság

A Miniévad elején rögtön szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a végén egy „bónusz” vendégelőadásra is várjuk majd a nézőket. A Nagyvárad Táncegyüttes meghívására a sepsiszentgyörgyi M Studio mozgásszínházi előadása, a Személyazonosság kerül bemutatásra. Az előadás rendezője Fehér Ferenc, már másodszor rendezett előadást a társulatnál. Első darabja a Kampf című produkció volt, melyet nemrégiben teltház előtt játszottak a nagyváradi Szigligeti Stúdióban. Ez alkalommal a Szigligeti Színház színpada lesz majd az előadás helyszíne.

Mint azt a darab rendezője a tavalyi bemutató kapcsán elmondta, az előadásban kevés a történet, inkább képekben szeret gondolkodni, a próbák során mégis egységessé fűződött az előadás. – Szereti bemutatni az őszinteséget, kedveli a dinamikát és a humort, nem magából, hanem a színészekből indult ki, elbeszélgetett velük, kíváncsi volt arra, mi az, amit ki-ki a maga életéből előhozna, így sok közös ötletből született meg a produkció.

Mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális  ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal. Aztán ezek a "történetek" gazdát cserélnek. Laurie Anderson énekli valahol: "milló történet van a meztelen városban, de senki nem emlékszik, melyik az övé."

Az előadást 2016. június 09-én, csütörtökön 19 órától láthatja a közönség a Szigligeti Színház színpadán. Jegyek korlátozott számban a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatók.