Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.04.15

Stabat Mater a Szigligeti Színházban

Holnap kerül bemutatásra a Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház közös produkciója a Stabat Mater című táncoratórium, melynek rendező koreográfusa Kun Attila Harangozó Gyula-, és Imre Zoltán - díjas koreográfus, táncművész, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője.

Rossini Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmát megfogalmazó zeneműve, most a két társulat művészei által táncban születik újjá. „Történelmi határok, történelmi örökségek, kulturális örökségek és új utak, új találkozások keresésének összességéből formálódik az előadás - ezen újsütetű alkotói közösség egyöntetű válaszából, amelynek alapja a hit, a színház, a tánc és a humán értékek erejébe vetett hit. Hit az elszenvedett fájdalom feloldásában, a méltósággal viselt fájdalom feloldásában és nem utolsó sorban a tánc és a színház egyetemes erejében.” – fogalmaz az előadás rendező-koreográfusa az előadás szinopszisában.

A szombati bemutatót követően Nagyváradon legközelebb április 24-én este héttől lesz újra látható az előadás, a Festum Varadinum rendezvénysorozat záróeseményeként, melynek szintén a Szigligeti Színház ad majd otthont. Másnap, azaz április 25-én pedig az Átrium Film-Színházban kerül sor a táncoratórium budapesti bemutatójára.

Az előadás létrjöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetve a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Jegyek válthatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online a biletmaster.ro weboldalon.