Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2016.01.22.

Ne hisztizz!

„Az érzelmek kimutatása az előadás része”olvashatjuk egy interjúban, mely az előadás moszkvai bemutatóját követően született. A teljes cikk, magyar nyelven "Tánc és dob" - a dance.ru kritikája  címmel, itt olvasható.

Január 29-én 19 órától erre a különleges előadásra várjuk nézőinket a Szigligeti Stúdióban, melynek szereplői a társulat névadója, Góbi Rita és Szegő Dávid, dobos.

Góbi Rita Vajdaságban, Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott klasszikus balett szakon 2004-ben. Később mesterdiplomát szerzett koreográfus és táncpedagógus szakon.

Eddigi munkásságát a Veszprémi Táncfesztivál "pro futuro" díjával, a Szólótáncfesztiválon a Legjobb Szóló Koreográfusnak járó elismeréssel  is díjazták. 2014-ben  az Elle Young Talent Award jelöltjei között volt, kétszer volt Fülöp Viktor ösztöndíja és 2015-ben pedig a Táncszövetség által Kortárs Tánc kategóriában átadott Évad Legjobb Táncosnőjének járó díjat kapta meg.

Pályájára nagy hatással volt, hogy tagja volt a Pécsi Balettnek, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ösztöndíjasa volt, szabadúszó táncművészként dolgozott Bozsik Yvette, Szabó Réka, Pataky Klára, Réti Anna, Gergye Krisztián, Belgrádi Theatar Mimart, Finn PerformanceSirkus, Természetes Vészek Kollektíva, Duda Éva társulatoknak és az Andaxínháznak . Jelenleg a Nemes Nagy Ágnes Szakközépiskola tanára.