Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes Sajt.táj

November 20-án, 17 órától került sor a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének idei első sajtótájékoztatójára. Az esemény apropóját a Yerma-21 című mozgásszínházi előadás közelgő bemutatója adta.

A sajtótájékoztatón először Czvikker Katalin főigazgató szólalt fel, aki elmondta: „A közönség részéről valós igény fogalmazódott meg az évek folyamán a Táncegyüttes előadásai iránt, így a táncszínházi előadások egyik évadban sem maradhatnak ki a bérletekből”.

Dimény Levente, művészeti vezető kiemelte, hogy a most készülő előadás beleilleszkedik a Nagyvárad Táncegyüttes által felvállalt önkeresésésbe: „A Yerma-21 alkotói egytől-egyig pályakezdő, tehetséges fiatalok, akik lendületükkel és hozzáértésükkel gazdagítják azt a tudást, amit táncosaink az elmúlt évadokban tettek magukévá”.

A Yerma-21 című produkció rendező-koreográfusa, Widder Kristóf hozzátette: „Lorca a dialógusok közé írt versekkel gazdagította a drámai szöveget. A Nagyvárad Táncegyüttes előadásában ezek a versek is elhangoznak dalok formájában, melyeket – az előadás teljes zenei anyagát is jegyző – Bakk-Dávid László, fiatal zeneszerző komponált. Az előadás meghatározó elemei a különleges, gazdag színvilágú ruhaköltemények Cristina Breteanu munkái”.

A bemutatóra november 27-én, 19 órától, a második előadásra pedig november 28-án 17 órától kerül sor. Jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.