Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2020.12.14

Milyen évet szeretnétek jövőre? – c. pályázat díjazása

A Lilliput Társulat rajzpályázatára érkezett pályamunkák alkotóit díjazták december 11-én, pénteken és 12-én, szombaton a Szigligeti Stúdióban.

Minden pályázó ajándékcsomagot, a 12 díjazott ezen felül könyvcsomagot is kapott, illetve a Szigligeti Színház a munkájukból egy 2021-es évre szóló falinaptárt is készített. Daróczi Réka, a Lilliput Társulat művészeti vezetője üdvözölte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy rajzokat nem csak Nagyváradról, de Szatmár, Arad, Diószeg, Székelyhíd, Nagyszalonta, Köröstarján, Bihar, Szalárd, Érkörtvélyes településekről és a magyarországi Ecserről is küldtek. A beérkezett, közel 80 pályamunka közül Holló Kinga képzőművész, Tóth Éva Andrea tanítónő, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum aligazgatója és Pető Csilla, az óvónők és tanítók elismert szakirányítója állította össze a végső sorrendet.

Az ünnepi díjátadáson Holló Kinga képzőművész elmondta: nagyon nehéz volt kiválasztani 12 alkotást ennyi jó rajz közül. Személy szerint elsősorban szakmai szempontokat tartott szem előtt, természetesen figyelembe véve a különböző korcsoportok sajátosságait.

A munkákat a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának facebook oldalán nézhetik meg.