Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2011.11-10

Eljöhetnél hozzám!

A mese a messzi Vadnyugaton egy árva kisfiu sorsa köré fonódik, akit valamikor tekenő fenekén sodort el a szürke folyó és azóta a víz mentén vándorol magányosan, a szüleit vagy talán már csak az ismerős utat, tájat keresve. Vándorlása során a Madárijesztővel találkozik aki helyi szokás szerint „Eljöhetnél hozzám!”-mal köszönti. A gyerek elérti a köszönést és így válaszol: “Hát akkor menjünk.”, majd a Madárijesztő után ered, aki bár kissé furcsálja dolgot, mégis hazaviszi a hozzászegődő kedvesarcú gyereket. És ezzel kezdetét veszi a keserédes történet egy kis közösség fura figuráriról, a kicsit gyanakvó, elegáns Rókáról, a zordarcú Mogorva Öregemberről, a jóságát esetlenül elrejteni igyekvő Boszorkáról, a csupaszív Madárijesztőről, a szarvasokért aggódó, bájos Alexandráról, a világ tetején révedező törékeny lelkű Hóemberről.
Bemutatónkkal tisztelegni szeretnénk Kovács Ildikó, Péter János, Balló Zoltán, Balló Zsuzsa, Jakab Ildikó, Sigmond Júlia, Koblicska Kálmán, Jobbágy Sándor, G. Ferencz Éva, Köntés Béla - az előadás előző alkotócsapata - előtt.

Tartson velünk, a Madárijesztővel, Rókával, Mogorva Öregemberrel, Boszorkával, Hóemberrel, Alexandrával és Buci-Bocival, segítsünk együtt a Fiunak, megtalálni azt a helyet ahová tartozik... hiszen mindenki tartozik valahová.

Kovács Ildikó rendezését felújította Varga Ibolya