Hírarchívum / Lilliput Társulat


Hírarchívum / Lilliput Társulat 2015.08.19.

Lehet jelentkezni az ősszel induló Bábtanodába

Új modult vezet be ősztől a Szigligeti Tanoda (SZITA). A bábtanoda célja: olyan bábjátékos ismereteket nyújtani óvodai és kisiskolai pedagógusok számára, amelyek jól alkalmazhatóak a: báb és bábjátékkal történő oktatás-nevelés- fejlesztés területén.


A Bábtanoda hat modulból áll majd novembertől februárig, egy modul egy-egy intenzív szombati napot vesz igénybe, melynek keretén belül megismerkedhetnek a bábozás alapjaival: rövid bábtörténeti és bábtechnikai elméleti ismertetést követően minden típusú báb technikai mozgatásával és gyakorlatban való kipróbálásával, majd - a számukra talán leghasznosabb - különböző bábok készítésével próbálkozunk meg. A hetedik szombaton, egy "nyílt óra" keretén belül, a műhelysorozat záróakkordjaként a résztvevő pedagógusok, bemutathatják a tanultakat, akár közös játék formájában, akár saját diákjaikkal készített etűdök formájában.
A bábtanoda alapja: közös játékban elsajátítani a bábozást, rövid elméleti és gyakorlati oktatás során, hogy a későbbiekben, nevelésfejlesztési céllal, a pedagógusok kamatoztathassák az óvodai és elemi oktatásban.
Aki jelentkezni szeretne a novemberben induló Bábtanodában, az a honlapon található jelentkezési lap kitöltésével jelezheti részvételi szándékát a szigligetitanoda@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezési határidő: október 1.