410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Előadások / 2017-2018

Homemade


Kolozsvári Állami Magyar Színház


A projekt egy kutatással egybekötött alkotói folyamat, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet úgy, hogy folyamatosan figyel az esemény résztvevőire.

Célkitűzéseink: kialakítani egy olyan, több tudományterületről érkező kutatói csapatot, amelynek tagjait személyesen is érdekli a téma; olyan szakértőket bevonni, akik hatékonyan tudják kezelni a saját csapatukat; olyan rendezőt, színészt és dramaturgot bevonni, akik a kutatás során összegyűjtött anyagot és annak főbb kérdésfelvetéseit egy színházi előadás számára alkalmas alapanyaggá tudják összegyúrni.

2016 márciusában több mint 70 mélyinterjút készítettünk Erdélyben élő 12 és 19 év közti fiatalokkal, illetve felnőttekkel a szülő–gyermek kapcsolatról. Az interjúvezetőket pszichológusokkal, szociológusokkal, szociális munkásokkal és pedagógusokkal közösen dolgoztuk ki.  A próbafolyamat júniusban kezdődött, melyet egy Urbán András által vezetett workshop egészített ki augusztusban. A rendhagyó alkotói folyamatban a csapat tagjai különböző feladatköröket próbálhatnak ki: mindannyian írunk, játszunk, ötletelünk, gondolkozunk és kérdezünk.

Célunk, hogy megismerjük a családokon belül felmerülő viszonyokat, majd hogy erről kortárs művészi eszközökkel beszélni tudjunk. Bízunk benne, hogy ez az esemény segíteni fogja a közösségünket abban, hogy észrevegyük a szülők és a gyermekek problémáit; illetve hogy a megoldási lehetőségeinken is közösen gondolkodjunk.

Szereplők | Cu:
ALBERT CSILLA, BALOGH DOROTTYA, DIMÉNY ÁRON, KALI ANDREA, KÁNTOR MELINDA, KICSID GIZELLA, LACZÓ JÚLIA, MAROSÁN CSABA, MOLNÁR RUDOLF, SZUCHER ÁGNES

 

Rendező | Regia: VARGYAS MÁRTA

Dramaturgia: BIRÓ RÉKA, DEÁK KATALIN

Dramaturgmunkatársak | Asistenți de dramaturgie: BOGYA TÍMEA ÉVA, GYÖRGY EMESE, SORBÁN CSENGE, SZABÓ HANGA, VERES KINCSŐ, színháztudomány szakos hallgatók | studenți la teatrologie

Korrepetitor | Corepetitor: MÁNYOKI-KÁNTOR BENCE

Munkatársak | Colaboratori: DEME ILONA, DÁVID-KACSÓ ÁGNES (pszichológusok | psihologi)

Projektmenedzser | Manager proiect: BALÁZS NÓRA

Ügyelő | Regia tehnică: BÖJTHE PÁL