410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Előadások / 2021/2022

Mikó Csaba

Boldogságia


Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat


Csiki Zsolt rendező megfogalmazása szerint „a boldogságkeresés végleteit ismerhetjük meg az előadásból, és kiderül, mindenkinek mást jelent a fogalom. Két fiatal felnőtté válásának a története, akik megtapasztalják a boldogságtényezők végleteit, és megértik, csak az egészséges határokon belül lehet boldog az ember”.
Van egy ország, neve: Boldogságia. Állampolgárainak hétköznapjait a Szellem ármánykodása árnyékolja be. Boldogságia fennállásának tizedik évfordulóján egy feltaláló család egy félig kész, különösen veszélyes szert készít a hőn szeretett elnöknek ajándékba. Kihasználva a megfelelő pillanatot a Szellem megkaparintja ezt az ajándékot, és elkezdi terjeszteni, ezzel három részre szakítja Boldogságiát. Egy maroknyi csapat elindul, hogy szembeszegüljön a Szellemmel, de nem is sejtik, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk útjuk során...
Az előadás szereplői: Bándi Johanna, Marosszéki Tamás, Gaál Gyula, Varga Sándor, Nagy Orbán, Kányádi Szilárd, Némethy Zsuzsa, Zákány Mihály, Péter Attila Zsolt és Laczkó Tekla. A produkció dramaturgja Kányádi Szilárd, a díszletet Csiki Zsolt tervezte, a jelmezek pedig Zsigmond Adél munkáját dicsérik. Az előadásban látható videóbejátszások operatőre és vágója Süveg Károly, technikai munkatárs: Végh Balázs, ügyelő, súgó: Dobos Kata.