410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Spectacole / Trupa Szigligeti / 2017/2018

dupa János Arany

Bolond Istók

În 31 martie, Trupa Szigligeti îşi prezintă cel de-al doilea spectacol legat de aniversarea naşterii poetului János Arany. „AranyÓra” (Ora de Aur) încearcă să reinterpreteze moştenirea literară a poetului, pe limbajul tinerilor de 12—16 ani.

Trupa Szigligeti a lansat un concurs dedicat profesorilor de literatură maghiară, studenţi la litere şi teatrologie, pe care i-a invitat să întocmească scenarii pentru tineri (elevi la liceu), ce abordează operele mai mult sau mai puţin cunoscute ale poetului János Arany. Din proiectele primite, dramaturgul Péter Tasnádi-Sáhy a editat un scenariu intitulat „AranyÓra” (Ora de Aur), pus pe scenă de către Iván Hargitai, cu cinci actori ai Trupei Szigligeti. Studenta în anul III la scenografie, Dalma Zsuzsanna Szőke, respectiv studenta la coregrafie Borbála Blaskó s-au alăturat şi ele echipei.

Premiera spectacolului va avea loc în 31 martie, de la ora 19, în Studioul Szigligeti. Cea de-a doua reprezentaţie este programată pentru 11 aprilie, Ziua Poeziei Maghiare.


Distributia: