410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Szigligeti Társulat / 2021-2022

Álmok

Az Iskola a színházban, színház az iskolában program keretében

A Színház az iskolában, iskola a színházban elnevezésű program újabb állomásaként – a Csongor és Tünde elmúlt évadbeli bemutatása után – Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című színművének és Örkény István egyperceseinek a felhasználásával hoznak létre rövid jeleneteket a középiskolás diákokból és egyetemistákból álló csoportok egy-egy színművész vezetésével. Ezeket majd egy előadás keretében mutatják be Álmok címmel a színház világnapján, március 27-én, szerdán 18 órától a Szigligeti Színházban.

A diákoknak szóló színházi programban idén egyetemisták is részt vesznek: hat nagyváradi középiskola (Ady Endre Gimnázium, Mihai Eminescu Főgimnázium, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, Szent László Gimnázium, Iosif Vulcan Főgimnázium, Művészeti Líceum) és a Partiumi Keresztény Egyetem összesen 90 diákja vesz részt a programban. A szereplőválogatások után 9 csoport alakult ki, amelyek színművészek vezetésével egy-egy jelenetet hoznak létre a Karinthy-, illetve Örkény-szövegekből. A jeleneteket egybefűzve muatatják majd be a színház világnapján. Szabó K. István, a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója egy korábbi tájékoztatón kifejtette, nem az a cél, természetesen, hogy egy egységes előadást hozzanak létre, hanem, hogy a közös gondolkodás és alkotómunka eredményeit együtt mutassák be az érdeklődőknek a diákok.

Az előadásra korlátozott számban még kaphatók jegyek a színház pénztárában, illetve a www.biletmaster.ro honlapon. Egy belépő ára 10 lej. A pénztár nyitvatartási ideje keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

 


Szereplők:Bemutató: 2013.03.27