410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Spectacole / Ansamblul Nagyvárad/ 2017/2018

Gioachino Rossini – Kun Attila

Stabat Mater

STABAT MATER

spectacol de teatru-dans

 

În coproducție cu Teatrul de Dans Central European (Central Europe Dance Theater), Budapesta  

 

Data premierei: 16 aprilie 2016

 

Stabat Mater este poate cea mai reprezentativă creație a culturii creștine, o liturghie puternic emoționantă care, dincolo de natura doliului, vorbește despre cum o mamă împărtășește suferințele copilului aflat în ghearele morții.

Tema în sine și muzica lui Rossini, inspirată de acest tablou tulburător, se completează realizând un adevărat monument al devotamentului pe care Heinrich Heine îl consideră o manifestare a simțului infinitului.

Coproducția Ansamblului Nagyvárad, respectiv a Teatrului de Dans Europa Centrală, caută punctele de conexiune între această temă arhaică liturgică și omul secolului al XXI-lea,  acest spectacolul de teatru-dans realizându-se pe fundalul unor valori ca diferența, tradiția culturală și suferința purtată cu demnitate.

Attila Kun este directorul Teatrul de Dans Europa Centrală din anul 2013. A fost dansator-solist în Opera Națională Ungară, și a colaborat cu teatre precum Rambert Dance Company (Londra), Ballet Basel (Elveția). A lucrat împreună cu numeroși coregrafi, printre care: Christopher Bruce, Wayne McGregor, Ohad Naharin, Jiří Kylián, Mats Ek, Mauro Bigonzetti, Jorma Elo sau Johan Inger.


Distributia:Coregraf:

Regizor:

Asistent coregraf:

Scenografie și costume:

Dramaturg:

Premiera: 2016.04.16