410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Lilliput Társulat / 2021-2022

Michael Ende

Világgá mentem, majd jövök

bábelőadás

Ki ne érezte volna még magát egyedül, magányosan, kitaszítottan? Ki ne vágyna arra, hogy csak őt szeressék és elismerjék? Ki ne vágyna arra, hogy inkább világgá menjen, mintsem felelősségteljesen iskolába, munkahelyre és egyéb komoly helyekre járjon? Ki az, aki még soha nem menekült a valóság elől a fantázia, a játék, a mesék birodalmába? Melyik gyerek az, aki soha nem érezte azt, hogy őt a szülei már biztosan nem szeretik, főként, ha születik egy kistestvére? Ki ne érezte volna azt gyerekkorában, hogy a szülei csak azért küldik iskolába, hogy végre megszabaduljanak tőle?

Ezekre a kérdésekre és életérzésekre keresi a választ Michael Ende történetének főhőse Soma („kor: 8 év + 3 hónap, magasság: 1 méter 25 centi, élősúly: 35 kg, hajszín: vörös, arc: szeplős”), aki a család középpontjából kissé háttérbe szorul, mikor megszületik a kishúga, Sára.
A testvéri féltékenység és a mérhetetlen kalandvágy olyan izgalmas fantáziajátékokra készteti, melyek során bebizonyíthatja, milyen remek kisfickó is ő valójában, s hogy őt mennyire félreismerik a felnőttek. Igazi jellemfejlődésen megy keresztül a gyerek, aki kalandos és zaklatott útja során rájön, hogy őt igenis szeretik a szülei és a családja pedig mindig minden helyzetben mellette áll.

6 éves kortól ajánlva.


Szereplők:Bábkészítő:

Bemutató: 2015.12.05