410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Spectacole / Trupa Lilliput / 2017/2018

Michael Ende

Lungul drum către Santa Cruz

spectacol de teatru de păpuşi

Există oare cineva care nu s-a simţit niciodată singur, părăsit, respins? Cine nu şi-ar dori să fie iubit şi recunoscut? Cine nu şi-ar dori mai mult să fugă peste mări şi ţări, decât să meargă responsabil la şcoală, locul de muncă, şi alte locuri serioase? Cine nu a fugit încă de realitate, spre tărâmul fanteziei, al jocului, al poveştilor? Există copil pe lume care nu a simţit niciodată că părinţii nu îl mai iubesc, în special atunci când i s-a născut un frăţior? Cine nu a simţit, copil fiind, că părinţii îl trimit la şcoală doar pentru a scăpa de el?

Protagonistul poveştii lui Michael Ende, Soma („vârstă: 8 ani + 3 luni, înălţime: 1 metru 25, greutate: 35 kg, culoarea părului: roşcată, faţa: pistruiată”), caută răspunsurile la aceste întrebări, după ce, din centrul atenţiei, ajunge pe planul al doilea în familie, în momentul în care i se naşte surioara, Sára. 

Gelozia fraternă, dar şi dorinţa uriaşă de aventură, îl inspiră la jocuri de fantezie incitante, în care va putea demonstra ce băiat de treabă este el de fapt, şi cât de greşit îl judecă adulţii. Copilul trece printr-o adevărată dezvoltare de caracter, şi, pe parcursul drumului plin de peripeţii, îşi dă seama că este totuşi iubit de părinţi, iar familia îi este alături în orice situaţie.

Recomandat pentru cei peste 6 ani.


Distributia:Premiera: 2015.12.05