410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Előadások / Lilliput Társulat / 2021-2022

Grimm testvérek nyomán bábszínpadra alkalmazta Hanyecz-Debelka Róbert

Jancsi és Juliska

A romantikus irodalmon és lovagi dalokon nevelkedett Grimm fivérek az 1800-as évek elején kezdődő gyűjtőmunkája olyan klasszikussá vált meséket és történeteket őrzött meg az utókor számára, melyeken nemzedékek sora, köztünk napjaink gyermekei nőtt fel. Ezek közé tartozik Jancsi és Juliska története is, melynek cselekménye bizonyára kortól függetlenül mindenki számára ismerős. Pontosan a kortól való függetlenedés volt a 2011-ben készült átdolgozás alappillére: a két testvér meséje napjainkban is megtörténhetne, hiszen napjainkban meséljük. A cél nem az, hogy egy modern köntöst szabjunk a régi mesére, hanem hogy emberközelibb, érthetőbb legyen a jelenkor gyermekei számára.
Jancsi és Juliska két vidám, fecsegő gyermek, kiknek gondolataikban ráismerünk gyermekeinkre, szomszédainkra, önmagunkra. A plasztikus, egész alakos bábok kifejező játékát az azt mozgató jelenléte, állapota és színészi játéka egészíti ki. A gyakran gyerekekkel interaktivitásba kerülő cselekmény és az üdeséget magával vonó, improvizációt engedélyező szöveg kiküszöböli egy jól ismert klasszikus történet elbagatellizálását.

A Jancsi és Juliska című előadás igényes alkotói munka eredményeként kellemes szórakozást nyújt a bábszínház közönségének, tehát kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak egyaránt.


Szereplők:


Boszorka

Varjú:

Lélek Sándor Tibor


Bábtervező:

Hangosító:

Világosító:

Bemutató: 0000.00.00